Baanreglement

Op de banen zijn officiële tenniskleding en tennisschoenen verplicht. Tennisschoenen met zwarte zolen zijn niet toegestaan.  

Er mag uitsluitend gespeeld worden als men eerst afhangt, met geldige persoonlijke TV Eemnes Ledenpas, op het elektronische afhangbord volgens de regels die voor het afhangen gelden.  

Op het afhangbord is op de speeldag aangegeven wanneer de banen voor clubactiviteiten zijn gereserveerd. (toernooien, trainingen en competitie e.d.)  

Senioren kunnen van maandag t/m zondag gedurende de gehele dag afhangen op alle beschikbare banen. (baan 1-9)  

Junioren kunnen als volgt afhangen:  

Maandag t/m vrijdag tot 20.00 uur kunnen alle junioren afhangen op alle banen. Maandag t/m vrijdag na  20.00 uur alleen voor junioren vanaf 14 jaar en ouder op alle banen.

Zaterdag en zondag de hele dag tot 19.00 uur op alle banen.

Op zaterdag en zondag na 20.00 uur  kunnen alleen junioren vanaf 14 jaar en ouder afhangen op alle banen.  

Wanneer er gespeeld wordt in combinatie van junior (lid) en senior (lid) dan gelden de regels zoals die gelden bij junioren.

Baanverlichting kan de gehele week worden gebruikt vanaf het invallen van de duisternis tot uiterlijk 23.00 uur. -  

De baanbezetting bij verlichting dient plaats te vinden in volgorde van naast elkaar     gelegen banen. (dus 1-2, 3-4, 5-6, 7-8-9)

Indien van een stel banen er slechts een baan is bezet, dient men op de naast      gelegen baan te gaan spelen. Na het spelen dient men het licht uit te doen.  Na 23.00 uur gaat het licht automatisch uit op alle banen.  

Ieder lid heeft de mogelijkheid per seizoen  5x  een introducé mee te nemen en een introducé kan maximaal 5x geïntroduceerd worden per jaar . U moet hiervoor een introductiekaart kopen bij de bar. Indien de bar is gesloten dan moet deze kaart gekocht worden bij een van de leden van de paviljoencommissie. Voor het afhangen gelden de regels als genoemd.

De kosten van de introductiekaart zijn voor senioren per dagdeel Euro 7,00. Voor junioren zijn de kosten van de kaart per dagdeel Euro 5,00.

Regels voor het afhangbord:   Het is verplicht voor het spelen eerst af te hangen op een van de vrije banen. Dat kan overdag naar eigen keuze. Na 18.00 uur zal bij reserveren het afhangbord een vrije baan toewijzen.

Speelduur:

bij Enkelspel   : 45 minuten;   (afhangen met minimaal 2 Ledenpasjes)

bij Dubbelspel: 60 minuten;   (afhangen met minimaal 3 of  4 Ledenpasjes)  

Men kan van tevoren reserveren via de knltb app of ter plekke bij het afhangscherm. Bij reservering via de knltb app dient slechts 1 lid fysiek de reservering te bevestigen. Alleen spelers met een geldige TV Eemnes Ledenpas kunnen reserveren en mogen spelen. Er dient het gehele jaar te worden afgehangen. (ook als er nog geen enkele baan bezet is) Na het verlopen van de speelduur kan er opnieuw worden afgehangen. (dus niet tijdens!)