Informatie KNLTB Jeugdcompetitie 2020

26 mei 2020


Beste ouder/verzorger,  

Heerlijk, de kinderen mogen weer de baan op! Natuurlijk gaat niets zoals we gewend zijn en houden we ons aan de maatregelen in de anderhalvemetersamenleving om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Een aantal weken geleden hebben we je geïnformeerd over de verplaatsing van de Kia Tenniskids voorjaarscompetitie naar het najaar. Deze competitie noemen we: KNLTB Competitie 2020. Hieronder vallen meerdere competities waaronder ook onze Jeugdcompetities.

Of de KNLTB Competitie in het najaar definitief door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen. De KNLTB volgt hierbij de maatregelen en adviezen van het kabinet en het RIVM. We hebben ook scenario's klaarliggen waarbij we bijvoorbeeld de startdatum opschuiven. Hoe dan ook, het belooft een uniek competitieseizoen te worden!   

Hoe ziet de KNLTB Jeugdcompetitie 2020 er uit? We gaan er nu vanuit dat officiële wedstrijden in september weer zijn toegestaan en dat de KNLTB Competitie 2020 dan kan starten. We hopen dat alle teams die zich voor de voorjaarscompetitie hadden ingeschreven ook meedoen in het najaar. Hiervoor zijn de contactouders/teambegeleiders reeds voor benaderd. Natuurlijk kan het zijn dat een team of enkele spelers om bepaalde redenen besluit om in het najaar niet mee te doen. Dit biedt dus ook de mogelijkheid om nieuwe teams in te schrijven.  

Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Daarnaast maken kinderen tijdens de toernooidagen ook weer nieuwe vriendjes. Tennis is leuker als je wedstrijden speelt, de kinderen worden zichtbaar beter en het plezier in het spel neemt toe. Als club vinden we het erg belangrijk en leuk dat we veel (nieuwe) jeugdleden op de baan hebben. Om dit extra te stimuleren betaald de club de competitiebijdrage voor de kinderen die competitie willen spelen.  

Dus twijfel niet en geef je kind (alsnog) op voor deze competitie! Opgeven doe je door voor 12 juni een mailtje te sturen naar: [email protected]

Tot slot willen wij u er graag op wijzen dat het noodzakelijk is dat elk team een teambegeleider/contactouder/teamcaptain heeft. Hij/zij regelt de communicatie rondom de uit- en thuiswedstrijden met elkaar en met de andere clubs. Verder is er bij thuiswedstrijden in ieder geval één ouder aanwezig om de wedstrijden te begeleiden (tafeldienst). De jeugdcommissie zorgt ervoor dat je goed geïnformeerd van start gaat. Indien er in een team geen ouder(s) zijn die de begeleiding op zich kunnen nemen, kan een team helaas niet worden ingeschreven. Het is ook mogelijk om twee vaste begeleiders per team te hebben. Onze ervaring is dat dit positief werkt op de prestaties en functioneren van de teamspelers en op de begeleiders zelf bij het coachen, het rijden bij uitwedstrijden en afwisselen als begeleider. Wilt u hier meer over weten of wilt u contactouder zijn laat dit dan weten via: [email protected]

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn schroom niet en laat het de JC weten.  

Met sportieve groet,  

De trainers en Jeugdcommissie van TV Eemnes

P.S. in als bijlage is een PDF toegevoegd met het jeugdaanbod waarin de speeldata en overige informatie staat. Tevens zullen de trainers de kinderen tijdens hun training ook vertellen over de competitie mogelijkheid.

Jeugdaanbod 2020.pdf

Nieuwscategorieën